2019-12-03 12:37:57• hírek • Közlemény

Cserkész Lelki Hétvége Hosszúmezőn

Észak-Erdély cserkészkörzetében, már hagyományosan advent első vasárnapján került megrendezésre a Cserkész Lelki Hétvége (CseLeN). Idén Hosszúmező adott otthont a rendezvénynek, amelyen nagyjából ötven cserkész vett részt.

Szinte hagyománynak számít az észak-erdélyi cserkészek számára, hogy az év utolsó hónapjában, pontosan advent első vasárnapján, CseLeN-en vesznek részt, így hangolódva rá az adventi és a karácsonyi időszakra.

A körzet minden csapatából voltak résztvevők, a nagykárolyi Gróf Károlyi Gyula, a szatmári Dsida Jenő, a nagybányai Gróf Teleki Sándor, a hosszúmezei Bocskai István, valamint a máramarosi Hollósy Simon cserkészcsapatból is.

A lelki hétvége tematikája a „A cserkészet mindenekelőtt lelkiség” címszó köré épült. A cserkészek lelki vezetői Geréb Miklós református lelkész és csapatparancsnok, illetve Tatár János Zoltán kisdengelegi plébános voltak.



A pénteki megérkezést követően az estét rövid ismerkedő játékokkal kezdétk meg, majd a napot egy Taizé-s gitáros, énekes imaóra zárta.

Szombat délelőtt előbb Noé-, majd a cserkészek védőszentjének, Szent Györgynek történetével és tanúságtételével foglalkoztak, majd délután természetjárás következett: imaösvényre indultak a cserkészek. A délutánt közös ökumenikus istentisztelet zárta. Este társasjátékozással ütötték el az időt.
 

Az esti társasjátékozással párhuzamosan a körzet őrsvezetői egy interaktív mesetérkép játékot követően megkapták a mikulási ajándékukat, ami nem volt más, mint egy eszközdoboz, ami segíteni fogja őket a cserkészfoglalkozások hatékonyabb megtartásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: